Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mezőkövesd linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Mezőkövesd képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: mezokovesd.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
A mezőkövesdi iskolatörténeti gyűjtemény

A mezőkövesdi iskolatörténeti gyűjtemény

A mezőkövesdi iskolatörténeti gyűjtemény 1996-ban volt a magyar iskolatörténet millenniumi évfordulója. Ez nagy ösztönzést adott az ország számos helyén arra, hogy kiállításokkal, tudományos ülésekkel emlékezzenek meg a nagy eseményről. Ezek közül több kiállítás az évforduló után is, gyűjteményként, kiállításként vagy múzeumként megmaradt. Jelenleg a Budapesten lévő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum irányításával és szervező munkájával országosan 37 iskolatörténetet bemutató múzeum van, helytörténeti gyűjtemény 7, iskolai-kollégiumi bemutató kiállítás 32, egyetemi-főiskolai múltat bemutató kiállítás 6 és egyéb összeállítás 5.

A térség szépségei - Mezőkövesd

A térség szépségei - Mezőkövesd

Ahol a szép helyek egymásnak randit adnak, hogy ne a véletlen döntsön... Ez az oldal egy úgynevezett megosztó avagy közösségi oldal, ami azért jött létre, hogy ismert, vagy kevésbé ismert turisztikai célpontokról, szolgáltatásokról nyújtson elfogulatlan és életszerű információt. Idegenforgalomi vonzerő, érdekesség vagy éppen szállás, hotel, étterem vagy egyéb szolgáltatás? Itt minden helyet kaphat! Gazdagítsa Ön is oldalainkat! Ha utazni, kirándulni szeretne, reméljük itt megtalálja amit keres!

A Zsóry fürdő hivatalos oldala - Mezőkövesd

A Zsóry fürdő hivatalos oldala - Mezőkövesd

Látogasson el a Mezőkövesd közponjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 12 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium - magnézium - hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 60 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére. Javítja az anyagcserét, fokozza a szervezet ellenálló képességét. A Zsóry-fürdő szolgálja ki 1986 óta a 2006-ban közel kétszáz ágyassá bővített Mozgásszervi Rehabilitációs Központ balneológiai kezelésre beutalt betegeit is.

Akciós szállás

Akciós szállás

Akciós szállás hiszen mindenkire ráfér egy kis kényeztető pihenés. Akciós szállás csomagjainkat változó összetételben, de egész évben kérheti, az oldalunkon keresztül is foglalható megoldásban. Mezőkövesd 4 csillagos szállodájában, a minőségileg legjobb akciós szállás megoldások között választhat, hétvégi családi programokkal, vagy akár csapatépítő tréninggel egybekötve. Akciós ajánlataink nemcsak nyitási kedvezmények, az aktuális évszakhoz és időszakhoz igazodnak.

Apartman és szállás Mezőkövesden

Apartman és szállás Mezőkövesden

Amennyiben mezőkövesdi szállást keres, tegyen egy látogatást a Kisfa apartman weboldalára! Az egyik nagy előnye, hogy maga a szállás a Zsóry-fürdő közvetlen közelében helyezkedik el. Hogy körülbelül mennyire? Hát annyira, hogy konkrétan a szállás Mezőkövesden, a Kisfa utacában található. (A megnevezést is az utcája alapján kapta.) Ez pedig összesen 6-7 percnyi lábbuszozást jelent a fürdőig! A kikapcsolódás tehát egy karnyújtásnyira. Ez a mezökövesdi szállás négy apartmanból áll, amikbe nyílvánvalóan mind külön bejárat van. Ami a belsejüket illeti, a Kisfánál az összes Zsóry fürdői apartman önálló étkezővel, saját terasszal stb. rendelkezik. A komplett leírást átnézheti az oldalon. Ha tehát egy igényes Zsóry fürdői szállás kivétele a cél, a Kisfa apartmanban biztos nem fog csalódni! Az Ő mezőkövesdi apartman díjaikat megleli a honlapjukon.

Balneo Hotel Zsori

Balneo Hotel Zsori

Négycsillagos újépítésű szálloda Zsóry-fürdőn (Mezőkövesd) Gyógy-, élmény- és strandfürdő 12 medencével a szálloda mellett. Kulturális és táji értékekben gazdag kirándulási lehetőségek. Egyszerű és gyors megközelítés. Budapest 127 km, Krakow 415, Kassa 155 km, Eger 25 km, Tisza-tó 25 km, Bükki Nemzeti Park 20 km, Hortobágy 71 km. Teljeskörű kikapcsolódás, feltöltődés, regenerálódás egyedi élménye. Többgenerációs szolgáltatások széles választéka. Üdülési csekk és egészségpénztári kedvezmények.

Bogács

Bogács

Bogács információs honlapja. Bogácsi szálláshelyek: apartman, panzió, vendégház. A Dél-Bükki táj természeti szépsége, jó levegője a bogácsi Fürdő termálvízének gyógyító hatása, a hangulatos borospincékben kínált borok, az olaszrizling vidámító ereje, kulturális programjaink sokszínűsége, változatossága, élménygazdagsága és az itt élő emberek vendégszeretete is a kellemes itt tartózkodást, a jó pihenést, a gyógyulást és a vidám szórakozást szolgálja.

Borsod Online

Borsod Online

Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye friss hírei, sporthírei - Borsod Online Helyi friss hírek, kategorizálva. Hírek városonként összegezve. Régiókra bontható érdekességek. Kategóriák: helyi hírek, sport, bulvár, vendéglátás, színház, gazdaság.

Borsodgeszt

Borsodgeszt

Településtörténet A honfoglaláskor a honfoglaló törzsek birtoka, az itt lakó Geszti család után viseli nevét. A vidék ősidők óta lakott. A régészeti ásatások gazdag bronzkori leleteket hoztak a felszínre. A terület a honfoglaló magyarok egyik szállásbirtoka volt. Innen biztosították a gyepű védelmét. A területet elkerülték a török és a tatár seregek, de a község Eger eleste után behódolt a töröknek, és adót fizetett. A II. világháborúban a harctérre és kényszermunkára elhurcolt leventékkel, illetve zsidókkal együtt 27 hősi halottja volt a községnek. Rájuk emlékezik név szerint a falu közepén 1992-ben a község lakossága által állíttatott emlékmű. 1973-ban megszüntették a településen az önálló közigazgatást, Sály községgel közös tanácsot alakítottak ki. Az 1990. évi választások után a község ismét az önállóság útját választotta, önálló Önkormányzata felelősen igyekszik a falu sorsát intézni.

Hirdetés
Borsodi Apró

Borsodi Apró

Regisztráljon és adja fel hirdetését a Borsodi Apró regionális hirdetési újságba. Az Apró hetilapokat több mint 16 évvel ezelőtt vehették először kezükbe az olvasók, akik az elmúlt más félévtized alatt megszerették az új típusú hirdetések ezen formáját. Hajdú-Bihar megyében jelent meg először a Hajdú-Apró, ezt követte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Keleti Apró, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Borsodi Apró és Heves megyében a Hevesi Apró. A hirdetések száma évről évre jelentősen nőtt, az olvasók ma már hetente több mint 30 ezer hirdetést találhatnak az újságokban, amelyek több mint 50 000 példányban 80-144 oldalon, áttekinthető formában jelenítik meg az apró-, illetve a keretes hirdetéseket. Mindemellett büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy a lapok tartalmazzák a négy megye teljes használtingatlan- és autópiaci kínálatát, mely két iparág a lapok fő profilja. Az apróhirdetések feladásának 4 lehetséges módja van. Az újságban található apróhirdetési szelvényen való hirdetésfeladás, SMS-ben való feladás, de ez esetben csak a főkategóriákba és az ingyenes kategóriákba lehet hirdetést feladni. Ezeken kívül lehetséges még a telefonos hirdetésfeladás helyi tarifával hívható telefonszámon és végül, de nem utolsósorban az interneten keresztül is van lehetőségük a hirdetőpartnereknek hirdetéseiket megjelentetni.

Borsodivánka

Borsodivánka

Borsodivánka Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén található, Mezőkövesdtől és Tiszafüredtől egyaránt 15 km-re. A táj, ahol a falu fekszik, az Alföld északi széle, árterekkel, puszta gyepekkel szabdalt erdős sztyepp. A település külterületén két jelentősebb vízfolyás van, az Eger patak és a Rima csatorna. A két vízfolyás a Malom dűlőnél egyesül és a belterület északi határát érintve levágja a Dózsa telepet, és a község közigazgatási területét kelet-nyugati irányban szeli át. A települést érinti nyugati irányban a Csincse csatorna is. A külterület többnyire -kiváló talajminőségű- szántó, de található legelő és jelentős nagyságú erdőterület is.

Bükkzsérc

Bükkzsérc

A község Mezőkövesdtől 17 km-re Északra a Bükki Nemzeti Park déli határa mentén a Cseresznyés patak partjait övezve és részben a környező domboldalakra is "felkapaszkodva" mintegy 2 km hosszú völgyben helyezkedik el. Tipikus bükkaljai falu. Gyönyörű panorámával, hagyományos faluképpel, szép házakkal, borospincékkel, pincesorokkal és kristálytiszta levegővel rendelkező település. "Zsáktelepülés"-nek is nevezik, mivel az ide vezető közút a község északi részénél véget ér, de egy elég jó állapotú, bár keskeny erdőgazdasági úton északi, majd nyugati irányba haladva az un. Oldalvölgyön keresztül el lehet jutni az Eger-Miskolci összekötő közúthoz, illetve a szomszédos Felsőtárkányba. Cserépfaluval egy 2,5-3 km-es közút, Noszvajjal egy kb. ugyanilyen hosszúságú kiépítetlen mezőgazdasági földút köti össze. Bogács községet egy 8 km-es közúton Cserépfalun át lehet elérni, de egy elhanyagolt közúton keresztül - ami a Termálfürdőig 5 km hosszú - közvetlen összeköttetése is van. (Ennek a szilárd alappal rendelkező útvonalnak a felújítása idegenforgalmi szempontból a jövőben még nagy jelentőséggel bírhat.)

Cserépfalu

Cserépfalu

Cserépfalu gyönyörű falu a Bükkalján. Megközelítés: Autóval M3-asról Mezőkövesdnél le, majd a sima 3-as út felé átvágsz a városon és irány Bogács. 4 km múlva a 2511-es sztrádán megérkezel Cserépbe. Vonattal csak Mezőkövesdig jutsz, innen az állomás kijáratától indulnak buszok Cserépbe. Busszal az egri csatlakozást is választhatod. Mi is van még, csak címkézve: Hór völgye, Suba-lyuk, Oszlai tájház, Ódor-vár, Ördögtorony (kaptárkövek), Háromsoros Berezdi Pincesor, Boroshordókat őrző kőkatonák, "Kisamerika" barlanglakások, Védett parasztházak, Református Templom, Subalyuk múzeum, Cserépfalvi Imre emlékszoba, Gazdaház, "Cserépfalu Képeken" kiállítás, Gang-galéria, Berezdi Sétány, Honfoglalási Emlékmű, 1848/49 Emlékmű, Hat pincesor, ötszáz pince

Cserépváralja

Cserépváralja

Cserépváralja község címere a település főbb jellegzetességeit kiemelve, azokat lehetőleg minél nagyobb számban igyekszik a címerpajzson felvonultatni. A pajzsmező felső részében a zöld dombon álló ezüst kéttornyú vár, az úgynevezett beszélő címerekre jellemző módon a község nevében is szereplő cserépvárra, és ezzel a település múltjára utal, míg a alsó zöld színű pajzsmezőben megjelenített modern stílusú templom a jelent, a falu mai arculatát ábrázolja. A magyarországi községi címerek szinte elengedhetetlen részének tekintett, a mezőgazdasági tevékenység valamely ágára utaló növény, vagy eszköz ábrázolása természetesen Cserépváralja címerében is helyet kapott. A vár mellett két oldalon egy-egy arany szőlőfürt a szinte összes magyar falu határában folytatott szőlőtermesztést, borászatot jeleníti meg. Cserépváralja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükki Nemzeti Park határán, Miskolctól kb. 50 kilométerre, Egertől 25 km-re található. Lélekszáma 500 fő körüli. A legközelebbi vár: Mezőkövesd (18 km). Cserépváralja a Mátra-Bükk kiemelt üdülőkörzetébe tartozik. Kiemelt értéket képvisel a cserépváraljai Kő-völgy. A Bükki település talán legnagyobb értéke a magasfokú esztétikai élményt nyújtó tájkép.

Csilike apartman

Csilike apartman

Üdvözöljük a Csilike apartman meglévő és leendő vendégei között! Csodás színvilágú népművészet, Európa szerte elismert gyógyvíz és a Matyóföld fellegvárában, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőtől tényleg egy kőhajításnyira található az egész évben nyitva tartó, télen-nyáron üzemelő Csilike apartman. A nemrégiben teljesen felújított mezőkövesdi Csilike Apartman párok, akár 10 fős baráti társaságok, vagy gyermekes családok részére is kiválóan alkalmas. A két külön bejárattal rendelkező apartmanházban szintenként kettő szoba, kábel tv-vel, szobaszéffel és Internet csatlakozással (wifi) szolgálja vendégei kényelmét. Konyhái teljes felszereltségűek, fagyasztóval kombinált hűtő, edények, mikrohullámú sütő is a Vendégek rendelkezésére áll. A Csilike apartman udvara tökéletes helyszínként szolgál bográcsozásra és grillezésre egyaránt. A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő üdülőterületén minden korosztály megtalálja a maga számára tökéletesen megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, hiszen a 11 hektáros, gyönyörűen parkosított területtel és a most felújított strand mellett teniszpálya, gyermekeknek pedig játszótér biztosítja a kellemes időtöltést. Nézze meg a honlapunkat: http://www.csilikeapartman.hu.

Dala József

Dala József

Dala József (1901-1985) festőművész Sárváron született. A Képzőművészeti Főiskolán 1926-ban végzett. Mezőkövesden a gimnázium rajztanáraként 1927-től élt, tanított, tevékenykedett festőművészként és néprajzi íróként. A pedagóguspályát hivatásának érző, dunántúli születésű fiatalember hamarosan észreveszi szülőföldje és Mezőkövesd viszonyai közötti óriási különbséget. Ott elfogadható életkörülmények, itt a lakosság zömének nyomora, szociális elmaradottsága.

Delco Remy

Delco Remy

Cégünk az Egyesült Államokbeli Remy International Incorporation vállalata, amely a járműipar egyik vezető indítómotor és generátorok gyártó cége. Gyárunk elsősorban a haszonjármű illetve motorgyárak részére gyárt és szállít indítómotorokat, DC motorokat és generátorokat, illetve értékesíti termékeit a pótalkatrész piacon. Oldalainkon keresztül megismerheti cégünket, történelmünket, kapcsolatba léphet kollégáinkkal. Tájékozódhat cégünk globális tevékenységéről, termékeinkről, megismerkedhet CD katalógusunkkal, tudomást szerezhet aktuális akcióinkról. . Szükség esetén azonnal letöltheti termékeink műszaki jellemzőit, illetve cégünk minősítési tanúsítványait, megismerheti a beszállítókkal való együttműködésünk feltételeit.

Tuti menü